dissabte, 28 d’abril del 2012

DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA!

A continuació trobeu el missatge que l'APdC ha encarregat a Marta Almirall amb motiu del DID.

L'APdC en farà la lectura el dia 29 d'abril a La Plaça de la Catedral com a part de l'acció participativa de dansa (17.30h i 18h): 


"Abraçats al ritme, a la música, a vegades també a un silenci bategant; movem ara un peu, ara un braç, i en el desequilibri ens llancem al buit, surem, saltem en un espai i un temps que volem ple de notes i de gestualitat...

Ens entrenem en l'esforç, en el pas, en el gest per a millorar.
Som el somni dels alegres.
L'alegria dels ensopits.
L'harmonia dels decidits.
Perquè la dansa ens commou i ens porta a llocs impensats.
Moure's és per als humans necessari, i ballar fa feliç, molt feliç.

I per això volem celebrar aquests  25 anys de l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i el  Dia Internacional de la Dansa, compartint tot allò que té de prodigiós la nostra professió:

La meravella del gest.
La gràcia del moviment.
La bellesa de l'acció.
L'elegància ingràvida i eloqüent de la dansa.

Perquè els ballarins i les ballarines som un exemple d'esforç i de disciplina, i el nostre llegat és aquest: la creació i la interpretació  d'un moviment efímer personal i col·lectiu alhora.

BALLEM, promovem la dansa a les escoles, fem partícips a les noves generacions d'una manera de veure la vida i del món que no decep i que entusiasma.

Caminem junts, respirem junts, ballem junts.

Ballem al so de totes les musiques!, i vivim de l'única manera que sabem viure : LLIURES I CREATIUS, embruixats PER LA DANSA.

VISCA LA DANSA!"

Marta Almirall i Elizalde, ballarina, coreògrafa i directora artística. Sòcia fundadora de l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya. Funda la seva pròpia companyia i escola de dansa -Roseland- a l'any 1983, amb un especial interès per la formació i la divulgació de la dansa infantil i juvenil. Premi Nacional de Dansa 2007. Ha treballat en produccions de dansa, teatre, TV i cinema. Actualment és cap del Departament de Festes, Tradicions i Festivals de l'Institut de Cultura de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada